Seyed Rasoul Mousavi

دسامبر 29, 2010

Diplomaatti noudattaa oman maansa protokollaa

Filed under: خواندنی هايي از فنلاند — سید رسول موسوی @ 6:36 ب.ظ.


Markku Immonen on Etelä-Saimaassa julkaistussa kirjoituksessaan Suomessa elettävä suomalaisin tavoin (Lukijat 23.12.) arvostellut tapaani tervehtiä arvoisaa tasavallan presidenttiä Suomen kansallispäivän vastaanotolla, jolloin noudatin maani protokollasääntöä. Hänestä tervehtimisen olisi pitänyt tapahtua suomalaisen käytännön mukaan.

Tässä yhteydessä on aiheellista korostaa, että Suomessa asuvat diplomaatit ovat tilapäisiä vieraita, jotka heidän hallituksensa ovat lähettäneet asemamaihin edistämään ystävyyttä ja molemminpuolista kunnioitusta hallitusten välille. Eräs heidän tärkeä tehtävänsä on esitellä maansa politiikkaa, kulttuuria ja tapoja asemamaalleen.

Osallistuminen asemamaan kansallispäivän juhlaan ja muodollisiin seremonioihin on yksi suurlähettiläiden tärkeitä tehtäviä. Näissä he esiintyvät juhla-asuissa maansa protokollan mukaisesti, samoin kuin jättäessään valtuuskirjeensä asemamaansa päämiehelle.

Jokaisen suurlähettilään pitää noudattaa maansa protokollasääntöjä. Kolmetuhatvuotisen maan suurlähettiläänä pidän niiden noudattamista ensiarvoisena asiana. Persepoliksen palatsin käytävällä vierailijat voivat nähdä litografioita, jotka esittävät vieraiden maiden edustajia, jotka tuodessaan lahjoja esiintyvät omien maittensa juhla-asuissa.

Minulle osallistuminen Suomen kansallispäivän viettoon Iranin islamilaisen tasavallan suurlähettiläänä, noudattaen maani protokollasääntöjä, on ylpeyden aihe jolla voin osoittaa kunnioitustani presidentille ja Suomen kansalle, ja Suomessa ollessani kunnioitan sen kulttuuria ja arvoja.

ETELÄ-SAIMAAN

Advertisements

نوشتن دیدگاه »

هنوز دیدگاهی داده نشده است.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن /  تغییر دادن )

عکس گوگل

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google خود هستید. بیرون رفتن /  تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن /  تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن /  تغییر دادن )

درحال اتصال به %s

وب‌نوشت روی وردپرس.کام.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: